Metsäpirtin lasten- ja nuortenkoti Oy  
 

METSÄPIRTIN LASTEN- JA NUORTENKOTI / Utajärvi

Kodinomainen, yksilöllinen lasten- ja nuortenkoti tarjoaa 7 sijoitusnuorelle turvallisen, vastuullisen ja kodinomaisen kasvuympäristön. Turvalliset rajat, johdonmukainen ja luotettava kasvatus sekä ohjaus tukee nuoren kasvua aikuisuuteen. Nuorta ohjataan kantamaan vastuu tekemisistään ja omasta elämästään sekä arvostamaan itseään ja kanssaihmisiään. Nuorta autetaan löytämään omat vahvuudet ja erilaisten onnistumisien kautta vahvistetaan nuoren itsetuntoa ja positiivista minäkuvaa. Työnteon oppiminen sisällytetään arkipäivän toimintaan (mm. kodinhoitotyöt, pihatyöt). Metsäpirtti sijaitsee Utajärvellä Oulujoen varressa n. 2800 asukkaan kunnassa Oulusta Kajaaniin päin n. 60 km. Kajaanista matkaa Utajärvelle on 124 km.

Utajärvellä toimii peruskoulu ja lukio. Peruskoulussa on pienet opetusryhmät. Lähimmät ammattikoulut ovat Muhoksella (n. 24 km) OSAO ja Luovi.

Rokua (n. 26 km), erämaa keskellä Suomea, tarjoaa loistavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, kylpyläpalvelut ja kuntosalien käytön sekä ohjattuja luontoretkiä ympäri vuoden. Talvella on mahdollisuus moottorikelkkailuun hoidetuilla reiteillä lähiympäristöön (mm. Vaala, Paljakka, Rokua). Utajärvellä on mahdollisuus harrastaa jääurheilua (jäähalli), lentopalloa ja salibandya ohjatuissa ryhmissä. Metsäpirtin nuorten käytössä on Utajärven nuoriso- ja liikuntalolla oleva kuntosali, sekä kerran viikossa Metsäpirtin nuorten kanssa käymme pelaamassa liikuntasalissa varatulla vuorolla. Muhokselta ( n. 24 km) löytyy ratsastustalli. 4H-toiminta ja Oulujoki-opisto toimii aktiivisesti. Puolangalla (n. 100 km) on mahdollisuus lasketteluharrastuksiin.